25 de articole necesare pentru primul apartament

Sa-ti dai seama de ce ai nevoie pentru noua ta locuinta poate fi coplesitor - mai ales daca te muti pe cont propriu pentru prima data. Cea mai usoara modalitate de a va amenaja spatiul este sa mergeti din camera in camera si sa determinati elementele esentiale, inclusiv mobilier, corpuri de iluminat, ustensile de gatit si decoratiuni. Proiectarea propriului spatiu va permite, de asemenea, sa alegeti estetica, de la traditional la modern sau de la minimalist la opulent – sau orice alt stil care va reprezinta. In cazul in care noua casa nu este generoasa in metri patrati, alegeti piese multifunctionale care economisesc spatiu. De exemplu, o biblioteca care include un birou, un fotoliu care se transforma intr-un pat de oaspeti sau o masa de bucatarie care se extinde cand vin prietenii. Consultati checklist-ul nostru pentru a profita la maximum de spatiul dvs. nou.

 

Camera de zi

Cautati mobilier de living in functie de dimensiunea apartamentului dvs. Daca spatiul este limitat, optati pentru piese de mobilier mai mici decat pentru cele supradimensionate. De exemplu, coordonati o canapea special conceputa pentru spatii mici cu fotolii elegante, masute care se pot depozita una sub cealalta  si o masa aerisita din sticla sau acrilica. Daca familia si prietenii din afara orasului intentioneaza sa te viziteze, ia in considerare o canapea extensibila sau un pat de zi care permite livingului sa se transforme intr-o camera confortabila de dormit. Pe langa locul de relaxare, depozitarea este obligatorie. Unitatile de depozitare media sunt perfecte pentru televizoare si console de jocuri, in timp ce etajerele sunt ideale pentru carti si decoratiuni. Luati in considerare si iluminarea. In cazul in care apartamentul nu are lumini incorporate preinstalate, aduceti o lampa de podea pentru a lumina intreaga camera sau optati pentru cateva lampi de masa pentru o lumina difuza. Te muti intr-un apartament pre-mobilat? Concentrati-va sa va amenajati spatiul dvs. cu mici accente de casa, cum ar fi perne decorative, covoare, plante si arta de perete.

 

Spatiul de servit masa

Ca si in cazul mobilierului din living, alegeti piesele de dining dupa dimensiuni. Pentru ce aveti spatiu? Restrangeti-va cautarea la o masa si scaune de dining, luand in considerare cati oameni intentionati sa gazduiti in mod regulat. Alege o masa de dining cu scaune complementare pentru un aspect formal, o banca de depozitare pentru o functionalitate suplimentara sau tabureti pentru a economisi spatiu. Nu uitati nici de vesela si tacamuri. Un set de vesela este la indemana pentru un mic dejun rapid inainte de lucru, precum si orice intalniri pe care le puteti gazdui. Planificati sa aveti cel putin opt seturi pentru vesela - in acest fel, nu ramaneti fara farfurii, boluri sau cani inainte de a fi plina masina de spalat vase. Optati pentru un set alb simplu sau faceti o alegere mai indrazneata cu negru mat modern. Indiferent de drumul pe care il alegeti, gaseste farfurii de cina si salata care se coordoneaza cu estetica apartamentului dumneavoastra. Daca doriti sa aveti prieteni pentru cocktailuri in noua dvs. locuinta, adaugati un bar. In plus, adaugati cateva piese cheie de servire - platouri, castroane si ustensile – vor asigura petreceri de succes.

Bucataria

In primul rand, ganditi-va la retetele de care va bucurati cel mai mult, precum si la ceea ce aveti nevoie pentru a le face. Cand vine vorba de aparate mici, incepe cu ceea ce stii ca vei folosi imediat, cum ar fi un prajitor de paine si un aparat de cafea. Apoi, umpleti dulapurile cu cratite, tigai si alte obiecte esentiale pentru gatit. Apoi, luati in considerare textilele necesare la bucatarie, de la prosoape la bureti. Nu uitati de obiectele mici: un set de cutite, tocator, cani de masurare, spatula si un deschizator de conserve sunt doar cateva dintre micile lucruri care fac mult mai usor gatitul. Amintiti-va si un cos de gunoi.

Dormitorul

Dupa o zi lunga la serviciu sau la scoala, vrei sa vii acasa intr-un sanctuar confortabil pentru o noapte relaxanta. Incepeti cu elementele de baza - in loc sa dormi intr-un pat dublu asemanator unui camin, opteaza pentru un pat matrimonial. Cautati o saltea confortabila care va va folosi ani de zile. In plus, este o idee buna sa investesti intr-o lenjerie de pat frumoasa si de buna calitate, in care astepti cu nerabdare sa te bucuri in fiecare seara. In loc de o cuvertura cu modele salbatice, alege o culoare solida sau un amestec de neutre. Aceste selectii nu vor iesi niciodata din stil si sunt usor adaptabile spatiilor noi. Apoi, adaugati o noptiera sau doua langa pat pentru o lampa si un ceas cu alarma. In ceea ce priveste mobilierul mai mare, un dulap sau o comoda cu sertare va vin in ajutor pentru piese vestimentare, cearsafuri suplimentare, prosoape sau imbracaminte de sezon. Nu uitati nici de o oglinda inalta, care va va asigura ca aratati intotdeauna cel mai bine.

Baia

Creati un spatiu seren pentru baile de seara sau spa la voi acasa, cu decoratiuni de baie. Cand iesiti de la dus, iesiti pe un covoras de baie moale, care absoarbe orice exces de apa. Agatati cel putin doua prosoape de baie peste un suport pentru prosoape pentru o baie complet echipata - unul pentru corp, celalalt pentru par. Daca baia este dotata cu cada, gaseste o perdea de dus care completeaza paleta si caracteristicile existente ale camerei. Langa chiuveta, puneti cateva prosoape de maini, containere pentru periuta de dinti, parfumuri si produse cosmetice. Simtiti-va liber sa va construiti de-a lungul timpului stiva de articole de toaleta. Incepeti cu elementele de baza de zi cu zi, cum ar fi sapunul de maini, gelul de dus si samponul inainte de a trece la produse mai avansate, inclusiv saruri de baie si ulei de masaj. Desi este posibil sa nu aveti nevoie de ele imediat, consumabilele de curatare a bailor ar trebui sa fie in partea de sus a listei pentru apartament.

 

Partea distractiva

Fa-ti apartamentul sa se simta ca acasa cu mici accesorii pentru o nota personalizata. Orice camera se poate transforma cu usurinta intr-o oaza radianta cu un covor si perdele noi. Coordoneaza-le pe acestea pentru a reinvia un spatiu cu ​​un fler nemaipomenit. Adaugati plante proaspete sau de decor si asezati-le in vaze in toata casa pentru a va insufleti spatiul. Intre timp, ramele pentru poze cu fotografii de familie si prieteni incorporeaza amintiri personale in decorul casei. Investeste in piese care sunt atat frumoase, cat si functionale. Cosurile de depozitare sunt ideale pentru paturile de living, oferind un accent elegant.

 

Checklist:

  • Canapea
  • Masuta de cafea
  • Consola media
  • Lampi
  • Covor
  • Masa de dining
  • Scaune de dining
  • Articole pentru gatit
  • Vesela si tacamuri
  • Articole de bar
  • Textile pentru bucatarie
  • Toaster
  • Aparat pentru cafea
  • Cos de gunoi
  • Pat
  • Saltea
  • Lenjerie de pat
  • Noptiera
  • Dulap
  • Oglinda
  • Prosoape
  • Articole de baie
  • Articole de curatare si ingrijire domestica
  • Plante
  • Obiecte decorative

Folositi aceasta lista ca un ghid pentru transformarea unui apartament gol in noul tau univers.


Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.